Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vycházka do Báňského lesa dne 27.6. 2020

28. 6. 2020

Vycházka do Báňského lesa dne 27.6. 2020

 

Po přednášce M. Mikšíka o houbách hřibovitých jsme byli celí "namlsaní" vyjít co nejdříve do lesa. Na schůzce jsme se domluvili, že v sobotu pojedeme do Báňského lesa.

Před lesem nás bylo patnáct členů a po rozbahněné cestě jsme vešli do lesa. První úlovek na sebe nenechal dlouho čekat, byly to lišky bledé. Postupně jsme nalézali hřiby sametové, žlutomasé i dubové, klouzky sličné, holubinky trávozelené, namodralé, mandlové, pečárky, penízovky dubové, muchomůrky růžovky, pošvaté i jednu smrtelně jedovatou zelenou. Viděli jsme také spoustu nejedlých hub, např. ryzce, čechratky, helmovky, řasnatky... Někdo také sbíral hřiba žlučníka proti zažívacím obtížím (usušit, nadrtit na prášek, a při nevolnosti užívat). Lenka Krátká si vzala na ochutnání vajíčko hadovky smrduté.

Po skončení vycházky jsme vyšli všichni zpocení, poštípaní od mušek. Bylo velké dusno a pálilo slunce.

Dohodli jsme se, že pojedeme do nedalekého motorestu "Kopičák" zhodnotit vycházku a na oběd.

Zhodnotili jsme, že vycházka byla až na to vedro úspěšná a po obědě jsme se rozloučili a odjeli.

Do budoucna jsme naplánovali další vycházku. Někdo říkal, že by mohla být v lesích Jardy Červinky, tak Jardo, vyjádři se pls k tomu. Také jsem navrhl, že bychm mohli jet k houbařskému youtuberovi Radku Pilařovi (Kryšot RP9) do Malé Skály a jeho lesů.

https://www.youtube.com/watch?v=O4C2c9chuj0

 

Dan Kvasnička                            

 

img_2997w.jpg